Sałatka z rzeżuchą, gruszką, orzechami włoskimi
- 6 porcji | 30 min.
Sałatka z rzeżuchą, gruszką, orzechami włoskimi
pomoże Ci wyczarować klimat wiosny na stole. Wypróbuj nasz nowy przepis na wspaniałą sałatkę z Majonezem Dekoracyjnym Winiary. Pomysł jest prosty jak 2 + 2. Świeża inspiracja + świeże składniki = pyszny świeży smak. Ta zielona sałatka sprawi, że poczujesz prawdziwy smak wiosny! Na pewno będzie sensacją każdego domowego spotkania czy przyjęcia, ale możesz też po prostu postawić ją na stole przy rodzinnym obiedzie. Wrażenie murowane!Składniki
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Sztuki Gruszki
1 Trochę Rukola
1 Trochę Ulubiona mieszanka sałat
1 Trochę Rzeżucha
1 opakowanie Kiełki groszku lub inne ulubione
100 Gram Orzechy włoskie
1 Łyżka Jogurt naturalny
1 Łyżeczka Sok z cytryny
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Majonez wymieszaj z jogurtem i sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem.
-
2
Orzechy upraż na suchej patelni. Gruszki pokrój w ósemki, wytnij gniazda nasienne.
-
3
Na sałacie i rukoli rozłóż gruszki, posyp kiełkami i rzeżuchą, polej sosem i posyp uprażonymi orzechami.