Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

  • 4 porcje | 64 min.

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

to rewelacyjny, wiosenny sposób na młode ziemniaki - wypróbuj na lunch do pracy lub obiad dla dziecka!

Składniki

0.5 Kilogram Młode ziemniaki
1 Pęczek Zielone szparagi
400 Gram Groszek (może być mrożony)
1 Pęczek Dymka
4 Sztuki Rzodkiewka
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 1/2 Łyżeczka Przyprawa curry
3 Ząbki Czosnek
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1

    Umyte ziemniaki przełóż̇ do dużego garnka, zalej wodą i zagotuj.

  2. 2

    Dodaj łyżeczkę soli i gotuj około 20 minut, aż będą miękkie. Na ostatnie 7 minut dodaj zielony groszek.

  3. 3

    Ziemniaki odcedź, przestudź i obierz (jeśli wolisz, możesz zostawić je w skórkach).

  4. 4

    Szparagi sparz przez kilka minut we wrzątku, tak aby pozostały chrupiące.

  5. 5

    Białą i zieloną część dymki drobniutko posiekaj.

  6. 6

    Rzodkiewki pokrój w plasterki.

  7. 7

    Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z curry i posiekanym czosnkiem.

  8. 8

    Do dużej miski przełóż ziemniaki i groszek, dodaj posiekaną białą cześć dymki, rzodkiewki, majonez z curry i czosnkiem i wymieszaj.

  9. 9

    Posyp posiekanym zielonym szczypiorkiem z dymki.