Śledź po japońsku na sposób polski
- 8 porcji | 30 min.
Śledź po japońsku na sposób polski
, czyli kompozycja smaków składająca się z jajka, śledzia oraz kiszonych lub konserwowych ogórków, z dodatkiem sosu z zielonego groszku, cebuli oraz jabłka wymieszanych z majonezem.Składniki
4 Filety Filet śledziowy
2 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
8 plastry Ogórek kiszony lub konserwowy
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1/2 Puszka Groszek konserwowy
1 Sztuka Cebula sparzona pokrojona w kostkę
1 Sztuka Jabłko obrane pokrojone w kostkę
Sposób przygotowania
-
1
Majonez wymieszaj z pokrojoną cebulą i jabłkiem oraz groszkiem.
-
2
Na talerzu ułóż plastry ogórka kiszonego lub konserwowego, na które połóż połówkę jajka ugotowanego na twardo.
-
3
Jajko owiń płatem (lub połową) śledziowym a wokół połóż sos majonezowy z groszkiem.