Śledź w śmietanie z ogórkiem

  • 4 porcji | 100 min.
Łatwy w przygotowaniu

śledź w śmietanie z ogórkiem

konserwowym, drobno posiekaną cebulką, otulony sosem śmietanowo-majonezowym.

Składniki

4 Sztuki Filet śledziowy
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
2 Sztuki Ogórek konserwowy
1 Sztuka Cebula
3 Łyżki Śmietana kwaśna 18%

Sposób przygotowania

  1. 1

    Śledzie umyj, zalej zimną wodą i pozostaw na 1 godz., odsącz, pokrój na kawałki 2-3 cm.

  2. 2

    Ogórki i cebulę pokrój w kostkę.

  3. 3

    Śmietanę wymieszaj z Majonezem, dodaj ogórki i cebulę, wymieszaj.

  4. 4

    W płaskim naczyniu rozłóż śledzie, zalej je sosem majonezowym.

  5. 5

    Naczynie przykryj i wstaw do lodówki.

  6. 6

    Śledzie podawaj schłodzone, udekorowane koperkiem.