Śledzie z awokado i marynowanymi burakami
- 6 porcji | 275 min.
Śledzie z awokado i marynowanymi burakami
oraz drobno pokrojonym awokado, cebulą i koperkiem. Całość ułożona warstwowo, przykryta warstwą sosu majonezowo-chrzanowego i przybrana zielonym koperkiem.Składniki
6 Filety Śledź solony
1 Łyżka Chrzan tarty świeży
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Słoik Burak konserwowy w całości
2 Sztuki Awokado
1 Pęczek Koperek
1 Sztuka Cebula
1 Szczypta Pieprz młotkowy
Sposób przygotowania
-
1
Śledzie wymocz w wodzie przez kilka godzin, czas zależy od tego jak bardzo słone są śledzie. Następnie pokrój w kostkę lub paski.
-
2
Avocado, cebulę, buraki pokrój w kostkę.
-
3
Majonez wymieszaj z chrzanem i pieprzem.
-
4
Połowę koperku posiekaj, pozostałą połowę zostaw do dekoracji.
-
5
Przygotuj 6 szklanek. Nakładaj poszczególne składniki warstwami do szklanek.
-
6
Na koniec dodaj majonez z chrzanem, udekoruj pieprzem i koperkiem.