Śledzie z awokado i marynowanymi burakami

  • 6 porcji | 275 min.

Śledzie z awokado i marynowanymi burakami

oraz drobno pokrojonym awokado, cebulą i koperkiem. Całość ułożona warstwowo, przykryta warstwą sosu majonezowo-chrzanowego i przybrana zielonym koperkiem.

Składniki

6 Filety Śledź solony
1 Łyżka Chrzan tarty świeży
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Słoik Burak konserwowy w całości
2 Sztuki Awokado
1 Pęczek Koperek
1 Sztuka Cebula
1 Szczypta Pieprz młotkowy

Sposób przygotowania

  1. 1

    Śledzie wymocz w wodzie przez kilka godzin, czas zależy od tego jak bardzo słone są śledzie. Następnie pokrój w kostkę lub paski.

  2. 2

    Avocado, cebulę, buraki pokrój w kostkę.

  3. 3

    Majonez wymieszaj z chrzanem i pieprzem.

  4. 4

    Połowę koperku posiekaj, pozostałą połowę zostaw do dekoracji.

  5. 5

    Przygotuj 6 szklanek. Nakładaj poszczególne składniki warstwami do szklanek.

  6. 6

    Na koniec dodaj majonez z chrzanem, udekoruj pieprzem i koperkiem.