Spaghetti z marchewki i cukinii

- 4 porcje | 17 min.
Składniki
1 Sztuka Marchewka
5 Łyżki Majonez Lekki WINIARY
1 Sztuka Mała cukinia
1 Pęczek Cebula dymka
1 Trochę Bazylia świeża
1 Trochę 3 cm kawałek imbiru
2 Łyżki Sezam prażony
2 Łyżki Orzeszki ziemne prażone
1 Sztuka Mango niezbyt miękkie
2 Łyżki Sok z cytryny
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz czarny
Sposób przygotowania
-
1
Z warzyw przygotuj spaghetti przy pomocy obieraczki julienne lub krojąc je w cienkie długie paski.
-
2
Dymkę posiekaj.
-
3
Warzywa dopraw solą i pieprzem i polej sokiem z cytryny. Dodaj posiekany imbir, czosnek i bazylię. Całość wymieszaj i odstaw.
-
4
Mango (lub kwaśne jabłko) pokrój w cienką zapałkę. Orzeszki posiekaj.
-
5
Warzywa i mango wymieszaj z majonezem. Posyp dymką oraz prażonymi orzeszkami i sezamem.
