Szparagi w boczku
- 4 porcje | 29 min.
Szparagi w boczku
to duet tak idealny, jak szynka parmeńska z melonem. Słodkawy smak szparagów z grilla świetnie komponuje się ze słonością boczku. Spróbuj!Składniki
400 Gram Szparagi
8 plastry Boczek chudy
1 opakowanie Ser brie
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Łyżka Jogurt naturalny
3 Ząbki Czosnek
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Ser pokrój na 8 słupków.
-
2
W plastry boczku zawijaj po dwa szparagi i po jednym słupku sera.
-
3
Piecz na rozgrzanym grillu na złoty kolor.
-
4
Wymieszaj Majonez Dekoracyjny WINIARY z jogurtem.
-
5
Dodaj drobno posiekany czosnek, pieprz i sól do smaku.
-
6
Wymieszaj.