Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

  • 4 porcje | 46 min.

Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

to ciekawa propozycja wiosennej, sycącej przekąski lub fit śniadania. Wypróbuj nasz pyszny przepis z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY!

Składniki

1 Pęczek Szparagi drobne
4 Sztuki Jajka
4 plastry Chleb wiejski
1 Trochę Masło
1 Trochę Pieprz czerwony
1 Trochę Szczypiorek
1 Trochę Masło klarowane
6 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
150 Gram Płatki migdałowe
1 Pęczek Kolendra

Sposób przygotowania

  1. 1

    Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, wystudź i przełóż do wysokiego naczynia.

  2. 2

    Dodaj kolendrę, Majonez Dekoracyjny WINIARY i za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę.

  3. 3

    Szparagi gotuj krótko, tak aby były chrupiące i nie straciły koloru – grubsze możesz przeciąć na połówki.

  4. 4

    Na patelni rozgrzej masło i usmaż jajka sadzone.

  5. 5

    Każdą kromkę chleba posmaruj przygotowanym wcześniej sosem majonezowym.

  6. 6

    Na kromkach chleba układaj szparagi, a na wierzchu – jajka sadzone.

  7. 7

    Posyp czerwonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.