Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach
- 4 porcje | 46 min.
Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach
to ciekawa propozycja wiosennej, sycącej przekąski lub fit śniadania. Wypróbuj nasz pyszny przepis z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY!Składniki
1 Pęczek Szparagi drobne
4 Sztuki Jajka
4 plastry Chleb wiejski
1 Trochę Masło
1 Trochę Pieprz czerwony
1 Trochę Szczypiorek
1 Trochę Masło klarowane
6 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
150 Gram Płatki migdałowe
1 Pęczek Kolendra
Sposób przygotowania
-
1
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, wystudź i przełóż do wysokiego naczynia.
-
2
Dodaj kolendrę, Majonez Dekoracyjny WINIARY i za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę.
-
3
Szparagi gotuj krótko, tak aby były chrupiące i nie straciły koloru – grubsze możesz przeciąć na połówki.
-
4
Na patelni rozgrzej masło i usmaż jajka sadzone.
-
5
Każdą kromkę chleba posmaruj przygotowanym wcześniej sosem majonezowym.
-
6
Na kromkach chleba układaj szparagi, a na wierzchu – jajka sadzone.
-
7
Posyp czerwonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.