Tatar ze śledzi
- 4 porcje | 95 min.
Składniki
4 Filety Filet śledziowy
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
4 Sztuki Ogórek konserwowy
1 Łyżka Ocet
15 Sztuki Grzybki Marynowane
2 Sztuki Cebula
1 Trochę Koperek lub natka pietruszki
Sposób przygotowania
-
1
Filety umyj, zalej zimną wodą, mocz 1 godzinę, odsącz.
-
2
Skrop octem lub sokiem z cytryny.
-
3
Pokrój w kostkę, połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie ułóż na środku półmiska.
-
4
Cebule obierz, posiekaj i ułóż wokół śledzi.
-
5
Następnie ułóż dookoła pokrojone w kostkę grzyby i ogórki.
-
6
Całość udekoruj świeżym koperkiem lub natką pietruszki.