Tatar ze śledzia
- 6 porcji | 65 min.
Śledzik, grzybki, ogóreczki i Majonez Dekoracyjny WINIARY? To się musi udać! Łatwa do przygotowania przystawka z matiasem w roli głównej sprawi, że stołownicy nabiorą apetytu na więcej! Polecamy, nie tylko na Święta.
Składniki
4 Sztuki Filet z matiasa
2 Sztuki Ogórek kiszony lub konserwowy
1 Trochę Grzybki konserwowe
1 Sztuka Pieczona papryka czerwona bez skóry
1 Sztuka Czerwona cebula mała
2 Łyżeczki Musztarda francuska
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Szczypta Pieprz
1 Sztuka Natka pietruszki
4 plastry Ulubione ciemne pieczywo
Sposób przygotowania
-
1
Rybę, ogórki, grzybki, paprykę oraz cebulę bardzo drobno posiekaj i wymieszaj.
-
2
Dodaj pieprz do smaku, musztardę i majonez dekoracyjny WINIARY.
-
3
Danie podaj w salaterce lub na ciemnym pieczywie posypane natką pietruszki.
-
4
Jeżeli chcesz aby danie wyróżniło się na swiątecznym stole podaj je w formie wieńca, które możesz ozdobić piórkami czerwonej cebuli, cienkimi plasterkami ogórka i kawałeczkami pieczonej papryki.
-
5
Uwaga: jeżeli ryba okaże się bardzo słona to przepłucz ją w wodzie lub mocz wcześniej przez pół godziny.