Texański burger z grilla
- 4 porcje | 73 min.
Texański burger z grilla
wyróżnia się wśród innych przepisów na hamburgery ilością przypraw i aromatycznością. Zrób go i ciesz się bogactwem jego smaku!Składniki
Sposób przygotowania
-
1
Mięso mielone wymieszaj dokładnie z posiekaną cebulą, solą i pieprzem.
-
2
Uformuj płaskie burgery i grilluj na rozgrzanym grillu z obu stron, na złoty kolor.
-
3
W czasie, gdy burgery będą się grillować, przygotuj sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki.
-
4
Bułki hamburgerowe przekrój na pół i podgrzej na grillu, by były chrupiące.
-
5
Spód każdej zgrillowanej bułki posmaruj sosem BBQ, a następnie układaj na niej liście sałaty, gorącego burgera, plaster pomidora, pokrojone pikle, cebulę pokrojoną w piórka, listek natki pietruszki, po czym przykryj wierzchnią częścią bułki.
-
6
Na koniec wszystko jeszcze raz polej sosem i przykryj drugą połówką bułki.
-
7
Podawaj przebite patyczkiem do szaszłyków.
-
8
Tip: pokrojoną w plastry cebulę możesz zalać dwoma łyżkami soku z cytryny i odstawić na 30 minut, dzięki czemu będzie miała delikatniejszy smak dzięki czemu będzie miała delikatniejszy smak.