Jajka faszerowane ze słodką papryką i makiem
- 6 | 20 min.
Składniki
6 Sztuki Jajka
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 Łyżka Mak
1/2 Łyżeczka Słodka papryka
6 Sztuki Oliwki nadziewane papryką
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz
1 Trochę Szczypiorek
1 Trochę Rzeżucha
Sposób przygotowania
-
1
Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz ze skorupek.
-
2
Przekrój je ostrym nożem na połówki.
-
3
Delikatnie wyjmij żółtka. Przełóż je do miski i dokładnie rozgnieć widelcem lub przeciśnij przez drobne sitko.
-
4
Do żółtek dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY oraz mak. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszaj.
-
5
Brzegi połówek jajek oprósz słodką papryką. Możesz też posypać je drobno posiekanym szczypiorkiem.
-
6
Nadziej je przygotowanym farszem i udekoruj przepołowionymi oliwkami. Gotowe jajka możesz również posypać rzeżuchą.